Yhteystiedot

Elatusvelvollisten Liitto ry

Karvaamokuja 4, 5 krs. | 00380 Helsinki |
Neuvontapuhelin +358 50 514 68 96 Hallintopuhelin +358 50 5720 827 toiminnanjohtaja@elatusvelvolliset.fi

 


Jarmo Haapala in memoriam 05.08.2016

ELATUSVELVOLLISTEN LIITTO RY:N PITKÄAIKAINEN TOIMINNANJOHTAJA JARMO HAAPALA MENEHTYI VAKAVAAN SAIRAUTEEN HELSINGISSÄ 05.08.2016.

Pitkän ja merkittävän työuran Elatusvelvollisten Liiton toiminnanjohtajana tehnyt Jarmo Haapala menehtyi Helsingissä hoivakoti Saagassa pitkäaikaiseen sairauteen. ”Järjestöjyrä” Jarmo Haapalan aika liiton palveluksessa oli 15.03.2000 – 31.12.2013.

Tulin mukaan Elatusvelvollisten Liitto ry:n toimintaan alkaen 1995 ensin Helsingin yhdistyksen hallitukseen ja myöhemmin Elatusvelvollisten Liitto ry:n puheenjohtajaksi. Kun tulin mukaan toimintaan oli liitolla edessä uuden toiminnanjohtajan etsiminen ja vastaan tuli Jarmon hakemus.  Hänen työkokemuksensa;  Virkamiesliitosta, Pääkaupunkiseudun Yrittäjistä, Helsingin Teknillisen Oppilaitoksen Oppilaskunnasta yhdessä hänen positiivisen asenteensa kanssa vakuuttivat meidät ja valitsimmekin hänet uudeksi toiminnanjohtajaksi. Tuolloin liitto piti yllä Mellunmäessä tapaamispaikka Huliviliä, mikä työllisti myös Jarmoa huomattavasti.

Minut valittiin liiton puheenjohtajaksi Markku Hämäläisen jälkeen syyskokouksessa 2004 ja luonnollisesti toimin läheisessä yhteistyössä Jarmon kanssa. Jarmo oli välitön, yhteistyökykyinen, ahkera ja omatoiminen kumppani, kun luotsattiin liittoa elatusvelvollisille ja heidän lapsilleen parempaan tulevaisuuteen.  Jarmon panos Elatusvelvollisten Liiton toiminnalle ja myös hänen aikaisemmille työnantajilleen on ollut merkittävä.

Jarmosta minulle on jäänyt parhaiten mieleen hänen ääretön tarkkuutensa ja järjestötuntemus. Meille muodostui tavaksi, että Jarmo soitti minulle joka päivä klo 07.00 kertoen alkavan päivän suunnitellut toimensa. Jarmon tarkkuutta erityisesti rahan ollessa kyseessä kuvaa hänen ilmoituksensa, jos jossain on heittoa vaikkapa vain 10 centtiä, niin hän hoiti asian heti kuntoon.
Sairastuttuaan tämä tarkkuus ei häneltä jäänyt, vaan vielä kaksi viikkoa ennen poismenoa hän soitti ja kysyi, onko paperit kunnossa ?

Kokemuksestaan johtuen Jarmolla oli hyvät suhteet alan erilaisiin toimijoihin ja olimmekin paljon tekemisissä heidän kanssaan.

Jarmo sairastui vakavasti  2011 – 2012 ja hän oli pakotettu luopumaan tehtävistään, siten että hänen viimeinen työpäivänsä piti olla 31.05.2012. Jarmohan ei olisi Jarmo jos hän olisi heti luovuttanut. Kun hän totesi terveytensä sallivan ja liitto tarvitsi hänen palveluitaan niin hän oli vielä määräaikaisena ajalla 01.09.2012 – 31.12.2012. Hänen jälkeensä maaliskuussa 2013 valittiin uusi järjestösihteeri Pentti Honkanen jatkamaan Jarmon tehtävissä.

Allekirjoittaneella oli ilo työskennellä Jarmon kanssa lähes koko hänen kautensa ajan ja opinkin hänet tuntemaan hyvin. Viimeisinä työvuosinaan heräsi tosin joskus huoli Jarmosta. Jarmo oli viriili toimija ja missään nimessä ei voi sanoa, että huolimatta lukuisista eroista hän ei ollut katkeroitunut kuten useat muut hänen asemassaan, vaan tuli hyvin toimeen kaikkien kanssa. Häitä ja kihloja Jarmo suunnitteli ehkä keskimääräistä suomalaista miestä useammin.

Olen kiitollinen, että olen saanut tutustua  Jarmoon niin työn merkeissä kuin työn ulkopuolellakin.

Hyvän ystävän ja työtoverin poismenon äärellä on suru ja kaipaus, mutta saamme olla myös kiitollisia siitä, että olemme olleet etuoikeutettuja saada tuntea Jarmo  ja työskennellä hänen kanssaan. Kaipauksella muistaen !

ELATUSVELVOLLISTEN LIITTO RY

Pj. Ahti Hurmalainen ja hallitus